Syksyn 2019 tulevia joogatunteja ja -kursseja

Syksyn 2019 tulevia joogatunteja ja -kursseja

Tulossa syyskaudella 2019: Rentoutushetkiä ja virtaavaa joogaa Kansallisgallerian museoissa sekä rauhallista yin-joogaa ja dynaamista yang-joogaa Kallion sydämessä! Kalliolan kansalaisopiston yin- ja yang-tunnit alkavat opiston päärakennuksen LiikeStudiossa Kalliossa 12.9.2019 alkaen.

Ateneumin taidemuseon aamutunnit alkavat elokuussa Back to work -hengessä museon upeissa tiloissa. Neljän kerran aamutunnit pidetään torstaisin 22.8. alkaen klo 9.00–10.00. Myöhemmin syksyllä joogataan myös Sinebrychoffin taidemuseon historiallisessa rakennuksessa Bulevardilla.

Taidejoogatunneille on mahdollista ilmoittautua Kansallisgallerian Holvi-verkkokaupan kautta.

Ateneumin aamujoogatuntien teemat:

22.8. Avara maisema (loppuunmyyty)

Tunnin teema koostuu maiseman ja sen luoman vertauskuvan ympärille: maisema voi myös olla sisäinen tunnetila ja näköala, mielen maisema. Hiljennytään tutkimaan sisäistä tunnetta ja liikkeen vaikutusta kokonaisvaltaisesti omassa kehossa. Tunnilla keskitytään jooga-asennon juurruttamiseen sekä tilan luomiseen selkärankaan ja kylkiin. Herättelemme kehoa erityisesti seisomasarjojen kautta.

29.8. Kauniimpi arki – säröt ja epätäydellisyys

Joogaharjoituksen teemana ovat arjen nyrjähdykset, kauneuden ja epätäydellisyyden yhteys sekä tyytyväisyyden löytyminen oman arkielämän keskellä. Etsimme harjoituksessa pehmeyttä, kykyä havainnoida ilman arvostelua ja taitoa hyväksyä. Tunnilla keskitytään lantiota avaaviin asentoihin sekä lempeään, virtaavaan liikkeeseen.

5.9. Ikigai ja santosha – tyytyväisyys ja tekemisen ilo

Japanilaista sanaa ikigai ja sanskriitin kielistä termiä santosha yhdistää merkitys tyytyväisyydestä, hyväksymisestä, ilosta olemassaoloon ja toimintaan. Aamuharjoituksen aikana keskitytään erityisesti varioituihin aurinkotervehdyksiin ja vartalon kiertoihin, ja haetaan levollisuutta liikkeestä.

12.9. Muuttuva maisema

Avoin mieli voi auttaa asioiden vivahteiden ja uusien mahdollisuuksien huomaamisessa. Uteliaana ja virkistyneenä saatamme olla myös valmiita poikkeamaan totutuista toimintamalleista tai ajatustavoista. Harjoituksen myötä laskeudumme alkavaan syksyyn: tunnin teema, Muuttuva maisema, toimii vertauskuvana alkavalle vuodenajalle ja sen tuomille muutoksille. Tunnilla keskitymme voimistavaan liikkeeseen ja virkistäviin taaksetaivutuksiin.

Kalliolan kansalaisopiston yin- ja yang-kursseille pääset ilmoittautumaan alla olevista linkeistä:

Yin-jooga A

Yang-jooga

Ying-jooga B

Tunnille ja kursseille ilmoittautujat osallistuvat ohjattuun harjoitukseen omalla vastuulla. Tunnin ohjaaja ja/tai järjestävä taho eivät korvaa harjoituksen aikana mahdollisesti tapahtuvia tai niistä mahdollisesti seuraavia sairaustapauksia tai loukkaantumisia. Tarkistathan, että Sinulla on esimerkiksi voimassa oleva tapaturmavakuutus.

Kuva: Anna Kari/Ateneum